skilsmisse

Deborah Levy

Introduktion

Den sydafrikansk-britiske forfatter Deborah Levy skriver sig i sine erindringsbøger op imod kvindelivets etablerede narrativer.

Geir Gulliksen

Indledning

Geir Gulliksen er en af Nordens mest anerkendte samtidsforfattere.

Nina Lykke

Indledning

Norske Nina Lykke har nået en enorm læserskare med sin prisvindende lægeroman ”Næste!”, hvor hun går i kødet på lægestanden, den selvoptagede og forvænte middelklasse og et velbjærget samfund, hvor ingen krise er for li

Gro Dahle

Indledning

En bror bliver til en blæksprutte, der misbruger sin søster seksuelt. En stofafhængig mor bliver til en fisk, som barnet skal beskytte og drage omsorg for.

Lone Elmstedt Bild

Indledning

Lone Elmstedt Bilds bøger til børn og unge er fulde af undren og spørgsmål, der ikke sådan lige kan besvares.

Rachel Cusk

Indledning

Den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk har skrevet romaner siden 1990’erne, og hendes første roman på dansk udkom i 1999, men det er først med sin nylige romantrilogi, at hun er blevet et international

Auður Ava Ólafsdóttir

Indledning

Auður Ava Ólafsdóttir skriver om mennesker, der befinder sig i sorg og mennesker, der kæmper for at finde en mening med tilværelsen. I 2018 blev hen

Kamilla Hega Holst

Indledning

Kamilla Hega Holst skriver originale og skæve voksenromaner om mennesker, som afviger fra normen og har et anderledes begær.

Thomas Rydahl

Indledning

En ensom nifingret taxachauffør viser sig at være en ihærdig efterforsker i Thomas Rydahls trilogi om eksildanskeren Erhard Jørgensen. Debutromanen ”Eremitten” fra 2014 vandt samme år Bogforums Debutantpris, og siden er kommet ”De savnede” og ”De tre paver”.

Elena Ferrante

Indledning

Elena Ferrante lader sine bøger tale for sig selv, og derfor skriver hun under pseudonym og giver ikke personlige interviews.