spændende bøger

Michael Ondaatje

Den srilankanskfødte canadiske forfatter Michael Ondaatje er især kendt for romanen ”Den engelske patient”, som er en episk fortælling om fysiske og følelsesmæssige krigstraumer, identitet og kærlighed.

Steffen Jacobsen

Er man til krimi, spænding og storstilede forbryderjagter, er man i godt selskab hos Steffen Jacobsen.

Jakob Vedelsby

Indledning

Jakob Vedelsby har fingeren på pulsen i sine samtidsromaner, når han skildrer en verden i ubalance.

Tom Rob Smith

Indledning

Netop nu er drabet på den afhoppede KGB-agent Alexander Litvinenko i 2006 ved at blive oprullet i London, og anklagen lyder i skrivende stund på, at Putin ”sandsynligvis” stod bag mordet på Ruslandskritiske Litvinenko.

Kate Atkinson

Britiske Kate Atkinson startede sin karriere med et brag som 44-årig, da hun for næsen af Salman Rushdie vandt Costa Book Awards for sin første roman, ”Bag kulisserne”.

Hans Davidsen-Nielsen

Som journalist hos Politiken og tidligere ved Weekendavisen og Jyllands-Posten er Hans Davidsen-Nielsen et kendt navn i nyhedsverdenen, og gennem sine skarpt skildrede faglitterære værker om de danske efterretningstjenesters historie forbinder han sit journalistiske fagområde med rollen som forfa

Gunvor Reynberg

Gunvor Reynbergs skæve og humoristiske børnebøger er fulde af action og spænding. De indeholder sjove illustrationer, rappe replikker og et broget persongalleri.

Simon Pasternak

Indledning

Et af de mest interessante navne på spændingsromanens stjernehimmel er Simon Pasternak.

Stefán Máni

Indledning

En dag i 1995 sagde islandske Stefán Máni farvel til sit fabriksarbejde, satte sig ind i sin Lada med sit manuskript og kørte til Reykjavík for at udgive det.

Johan Theorin

Indledning

Siden krimidebuten i 2007 har svenske Johan Theorin modtaget et utal af priser og anerkendelser for sine bøger. Da han trådte ind i den skandinaviske slipstrøm af kriminalromaner, var det med en tone og tempo, der adskilte sig fra mængden.