symbolisme

Yasunari Kawabata

Læsningen af Yasunari Kawabatas forfatterskab er en raffineret og lavmælt sanseoplevelse, hvor skønhed, begær og natur er i fokus. Med subtil brug af symbolske elementer og med sanselige beskrivelser skildres komplekse følelser, kontroversielle relationer, kærlighed, begær og erindring.

Charles Baudelaire

Den franske forfatter Charles Baudelaire er blevet kaldt skaberen af moderne poesi. Især hans hovedværk, ”Les Fleur du mal”, står som et af de vigtigste litterære værker fra den periode, hvor romantikken blev afløst af det moderne.

Sophus Claussen

Sophus Claussen var en af frontfigurerne i den danske symbolisme, men hans musiske drømmeverden og storladne, erotiske rimdigte blev af hans samtid beskyldt for at være uforståelige og utilgængelige. Debutdigtene gav ham et ry som en plat skørtejager, der hang ved resten af livet.

Perioder

Her kan du som underviser, elev eller bibliotekar få et overblik over dansk litteraturhistorie og et greb om de vigtigste genrer.

Ingeborg Stuckenberg

Ingeborg Stuckenberg beskrev erfaringer som immigrant og som kvinde i et klart, rigt sprog og en nøgtern og usentimental udstilling af social ulighed i slutningen af det 19. århundrede.

August Strindberg

Den berømte svenske forfatter og multikunstner August Strindbergs tilværelse havde alt det stof, et drama er gjort af, og han brugte og misbrugte det i stor stil.

Henrik Ibsen

Han begejstrede og forargede sin samtid. Han begejstrer sin eftertid.