unge

Fine Gråbøl

Fine Gråbøls debut ”Ungeenheden” (2021) er en både personlig, poetisk og kritisk skildring af unge mennesker, der lever på et bosted i psykiatrisk behandling.

Vilma Sandnes Johansson

Med sin autofiktive debutroman ”Tænk ikke på mig” (2022) tager Vilma Sandnes Johansson livtag med sejlivede tabuer som sygdom, død og sorg. Romanens fortæller er Vilma, hvis mor bliver diagnosticeret med uhelbredelig kræft, da Vilma er 13 år.

Sofie Riis Endahl

Sofie Riis Endahl skriver direkte til sin egen generation af digitalt indfødte unge. Almene ungdomserfaringer af tvivl, længsel og pres for at passe ind får en ekstra dimension i de sociale mediers tidsalder, og det kommer til udtryk i forfatterens ungdomsromaner.

Kathrine Assels

Kathrine Assels skriver skævt, kærligt og med glimt i øjet om ensomme børn og unge og deres mere eller mindre brugbare strategier til at håndtere en ikke særlig børnevenlig hverdag.

Caroline Ørsum

Caroline Ørsum skriver rørende romaner om livets store udfordringer og om at være ung. I hendes bøger er der altid et ”jeg”, der på sin helt egen måde skal finde ud af at være til her i verden.

Lise Villadsen

Det er alvorligt at vokse ud af barndommen og pludselig skulle forholde sig til alle de svære dilemmaer, man som teenager kan stå med i dag; forelskelse i en stedbror, ulovlig billeddeling, den følelse af svigt som afsløringen af en familiehemmelighed kan medføre.

Jonas Kleinschmidt

Jonas Kleinschmidts romaner handler om det nære ungdomsliv i den privilegerede øvre middelklasse i forstaden. Hvad optager egentlig drenge i de tidlige ungdomsår? Indlevende og medvidende dykker bøgerne ned i betydningen af venskaber, gruppepres, sorg, fodbold og musik.

Mona Høvring

Norske Mona Høvring er med sine fire romaner og seks digtsamlinger en velkendt skikkelse i det norske litterære landskab, men herhjemme blev hun først kendt med romanen ”Noget der hjælper”, som udkom på dansk i 2016.

Gayle Forman

Gayle Forman begyndte sin karriere som journalist på et ungdomsmagasin, og selv som forfatter kan hun ikke lade være med at skrive om og til unge mennesker.

Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung må høre til blandt Danmarks mest produktive forfattere. Forfatterskabet omfatter efterhånden en lang række af novellesamlinger og romaner samt adskillige børne- og ungdomsbøger.