Tove Alsterdal

Artikel type
voksne
cand.mag. Michael Møller, iBureauet/Dagbladet Information. Opdateret i 2016.
Main image
Alsterdal, Tove
Foto: Forlaget Mrs. Robinson

I 2014 blev Tove Alsterdals tredje roman kåret som årets bedste svenske krimi af kritikerforeningen Deckarakademin. Det var kulminationen på et romanforfattervirke, som inden for få år har manifesteret sig i tre krimier med sjælden psykologisk dybde, historisk bevidsthed og ideologisk stemmeføring.

Det er sjældent, at anmelderkoret synger så enstemmigt og så frydefuldt om en debutroman, som da Tove Alsterdal udgav ”Kvinnorna på stranden” i 2009. Mange års erfaring med bl.a. radio- og TV-dramaer har bidrog allerede i 2009t til en sjældent veleksekveret og præcis debut, og siden har Alsterdal badet i anmelderstjerner for sin evne til fornemt at kombinere storslået, som fra start til slut er både rørende og oprørende.
Hendes anden roman ”Begravet i stilheden” leverer ligesom debuten storslået kærlighedshistorie, intenst familiedrama, politisk thriller og velkonstrueret mordgåde i én og samme fortælling.

51614860

Blå bog

Født: 28. december 1960 i Malmø.

Uddannelse: Journalist fra Kalix Folkhögskola, 1985.

Debut: Kvinnorna på stranden. 2009.

Litteraturpriser: Bedste svenske krimi. Svenska Deckarakademi, 2014

Seneste udgivelse Lad mig tage din hånd. Modtryk, 2015. (Låt mig ta din hand. Lind & Co, 2014). Oversætter: Lilian Kingo. Krimi.

Inspiration: Imre Kertesz, Joyce Carrol Oates, John le Carré, Dennis Lehane og Kerstin Ekman.

Hør lydklip fra 'Begravet i stilheden'

 

Tove