henriette e møller
Foto: Morten Holtum

Henriette E. Møller

Artikel type
voksne
cand.mag. Andreas Tonnesen, iBureauet/Dagbladet Information. 2012.
Top image group
henriette e møller
Foto: Morten Holtum
Main image
Møller, Henriette E.
Foto: Steen Wrem / POLFOTO

Indledning

Henriette E. Møller kredser i sine romaner om de usagte spændinger, der rumsterer i det enkelte menneskes indre univers. Der, hvor ønsker og drømme – og ikke mindst de hengemte og uforløste konflikter, der knytter sig til barndommen og familien – brydes med virkelighedens begrænsninger. Oplevelsen af døden og følelsen af tab er gennemgående tematikker, som igangsætter romanernes handlingsforløb og giver anledning til den bemærkelsesværdige sproglige bevidsthedsstrøm, der præger Henriette E. Møllers fortællinger. En sproglig bevidsthedsstrøm, der konstant bevæger sig mellem fortidens erindringer og fremtidens forhåbninger og skaber det sammensatte fortællermæssige her og nu. Indtil videre omfatter det unge forfatterskab de to romaner “Jelne” og “Kaiser”.

 

29327467

Blå bog

  • Født: 18. december 1976 i Randers.
  • Uddannelse: Uddannet fra Forfatterskolen i 2002, Bachelor i Dansk og Kulturformidling ved Københavns universitet 2004, igangværende studier ved IT-universitetet.
  • Debut: Jelne, 2007.
  • Litteraturpriser: Årets Debutantpris 2007. Desuden tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2007 og Munch-Christensens Kulturlegat, 2007.
  • Seneste udgivelse: Danskerheld. Gyldendal, 2012. Roman.