eksperimenterende litteratur

Allen Ginsberg

Den amerikanske digter og forfatter Irwin Allen Ginsberg var en betydningsfuld skikkelse inden for den amerikanske litteratur og en fremtrædende stemme i Beat-generationen, en litterær bevægelse, der opstod i 1950'erne og var præget af eksperimenterende litteratur, antimaterialisme og en afvisnin

Nynne Roberta Pedersen Pedersen

Sanger og sangskriver Nynne Roberta Pedersen Pedersen debuterede i 2023 med "Vi hopper på åkander".

Det er en digtsamling, som samtidig også samler tekster og sange, der er skrevet i forbindelse med hendes aktivistiske og musikalske projekter. 

Hernan Diaz

Hernan Diaz er en argentinsk-amerikansk forfatter og litterær kritiker, der er kendt for sine skarpe og eksperimenterende prosatekster – og for at udforske komplekse temaer som immigration, eksil og identitet.

Carsten Müller Nielsen

Carsten Müller Nielsen har stort set fløjet under radaren i den litterære offentlighed siden sin debut i 2010. Det er slut nu.

Joakim Vilandt

Dommedagsprofetier på et dansk, der vrider sig og vrænger sig for læserens blik.

Claudia Rankine

Den jamaicanskfødte digter, essayist og dramatiker Claudia Rankine er ikke akademiker eller aktivist, men hendes politiske idealer og tanker er trængt langt ind i den amerikanske kultur.

Glenn Christian

Glenn Christian har udgivet fjorten bøger, og har i den bevægelse, man må læse forfatterskabet som, bevæget sig længere og længere ud på et sprogligt overdrev.

Rasmus Halling Nielsen

Indledning

Det var forstadens rastløshed, der fik den i dag København-bosatte digter og forfatter Rasmus Halling Nielsen til at skrive. Mange år senere har han udgivet utallige tekster både på egen hånd og gennem etablerede forlag.

Mette Hegnhøj

Mette Hegnhøj skriver børnelitteratur til folk i alle aldre. Ved at lytte sig frem og veje hver enkelt sætning skriver hun i et præcist og legende sprog om remoulademadder, kønsorganer, antikvariske bøger og bandende møgunger med pyromanske tilbøjeligheder.

James Joyce

Den irske forfatter James Joyce anses for at være en af de mest indflydelsesrige modernistiske forfattere i det 20. århundrede. Det mest kendte af hans værker er romanen ”Ulysses”, der bl.a. er blevet kaldt ulæselig, pornografisk og en radikal fornyelse af romankunsten.