fantasi

Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.

Adam O.

Droner med barberbladsskarpe tænder, et Danmark omdannet til losseplads og en kæmpetrold, der bruger skraldecontainere som rulleskøjter. Adam O.

Gro Dahle

En bror bliver til en blæksprutte, der misbruger sin søster seksuelt. En stofafhængig mor bliver til en fisk, som barnet skal beskytte og drage omsorg for. Og indeni en far bor en vred mand, der slår med sine næver til de bløder.

Martin Glaz Serup

Indledning

Martin Glaz Serup har et mangfoldigt og alsidigt forfatterskab. Hans bøger for børn er humoristiske og fortalt i et muntert og legende sprog.

Trine Bundsgaard

Indledning

Det er især virkeligheden og børns virkelige problemer, der er i centrum i Trine Bundsgaards forfatterskab, som nu tæller mere end 30 titler, og som begyndte med børnebogen ”Rune Ole fra Akelejevej” i 2006.

Peter Gotthardt

Indledning

Peter Gotthardt behersker den svære kunst at skrive bøger, der er interessante men lette at læse. Der er nok ikke mange børn, der ikke har haft fingrene i en af Peter Gotthardts magiske og spændende fortællinger.

Stian Hole

Den norske billedbogsforfatter Stian Holes bøger om den tænksomme og underfundige dreng Garmann blev øjeblikkelige klassikere, allerede da den første bog udkom i 2006.

Tina Sakura

Indledning

Tina Sakura beskæftiger sig med svage, sårede og sørgelige eksistenser, der af den ene eller anden grund pludselig får anledning til at ændre deres livsvilkår radikalt.

Bjarne Reuter (børn og unge)

Syrener, sorg og skamklippede småsøskende. Bjarne Reuter kommer vidt omkring i sit forfatterskab. Med et særligt blik for hverdagen og livets magi skildrer han drømmerne, enspænderne og tryllekunstnerne med stor omsorg, humor og kærlighed.

Robin Jarvis

Indledning

Robin Jarvis’ karakterer er både dyr som fabeldyr og mennesker som hekse. For eksempel er fiflingerne hovedkarakterer i trilogien om torntroldene fra Hagwood. Det er små, nøjsomme dyr, der har den evne, at de kan forvandle sig til andre dyr.