humor

Johannes Møllehave

Da Johannes Møllehave var barn, blev han klappet på hovedet af sin far, hver gang han rimede. Mange år senere har kærligheden til sproget resulteret i mere end hundrede bøger inden for mange forskellige genrer og oftest med humoren som hovedtema.

Miranda July

Miranda July bliver ofte kaldt en ”skæv” og ”quirky” kunstner, men hun skriver om dystre længsler og eksistentiel ensomhed med tidløs præcision og mod.

Anne-Marie Donslund

Pigevenskaber og forelskelse er omdrejningspunkt i mange af Anne-Marie Donslunds børne- og ungdomsbøger. Hendes realistiske og humoristiske bøger skildrer alt det vidunderlige og problematiske ved ungdomslivet, som tweens og teenagepiger kan spejle sig i.

Maren Uthaug

Maren Uthaug prøver at finde mening med livet. Eller med sig selv, til en start. Men nogle gange kommer hverdagen i vejen. Som forældremøder og situationen på netbank.

Peter H. Olesen

Peter H. Olesen er en oprejst mørkemand. Igennem et stort sangkatalog og et efterhånden betydeligt forfatterskab fordelt på lyrik, kortprosa og romaner har han stædigt fastholdt sit tag i en særlig dansk sørgmodighed.

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup er en fjollet forfatter. Tag blot værktitler som ”Bombaygryde”, ”Laterna vagina” eller ”Luskefisefortællinger”. Eller hvad med ”Piksvingeri og negerlege”? Fjollede forfattere er sjældne.

Ane Riel

Ane Riel vandt i 2013 Det Danske Kriminalakademis debutantpris for ”Slagteren i Liseleje”, der er blevet kaldt en ”idyl noir”.

Fredrik Backman

Humor er drivkraften for den svenske forfatter Fredrik Backman. Humoren vokser i høj grad ud af hans eget hverdagsliv, og ud af den form det tager på hans blog hos webmagasinet Café.se.

Hassan Preisler

Da Hassan Preislers debutroman ”Brun mands byrde” udkom i sommeren 2013, blev der klappet i hænderne hos et overvældende begejstret anmelderkorps, som straks sammenlignede Preisler med en ”brun Dan Turèll”.

Timur Vermes

Timur Vermes' debut er mildt sagt spektakulær. Allerede coveret larmer imod en med Hitlers sorte hår som et stramt og stilistisk ikon på den hvide klangbund og med titlen placeret som overskæg. ”Han er tilbage” er samfundskritik på den spiddende og satiriske måde.