kunst

Elfriede Jelinek

Den østrigske forfatter Elfriede Jelinek har en særlig sans for sprogets lydlighed. I 2004 modtog hun Nobelprisen i litteratur for sin evne til at fremskrive musikalske stemmer og modstemmer, der blotlægger magtmisbrug og sociale klicheers absurditet.

Christina Englund

Christina Englund dykker i sit forfatterskab dybt ned i den menneskelige psyke og tager livtag med smertepunkter som angst, ensomhed, tab, død og psykisk sygdom.

Thorkild Bjørnvig

Digteren Thorkild Bjørnvig var en af kræfterne bag tidsskriftet Heretica, der i efterkrigstiden blev et fyrtårn i dansk modernisme.

Johan Harstad

Indledning

Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger.

Mikkel Rosengaard

Indledning

Den Brooklyn-baserede forfatter Mikkel Rosengaard har skrevet, siden han var teenager, men det var hans debut, ungdomsromanen ”Videre”, som fik ham til at tro på, at han kunne leve af det.

Poul Henningsen

Selvom Poul Henningsen i dag måske er mest berømt for sine klassiske PH-lamper, der findes i et hav af danske hjem, havde han i en menneskealder også stor indflydelse på dansk åndsliv igennem sit forfatterskab.

Thomas Bernhard

Hos den østrigske forfatter og dramatiker Thomas Bernhard er det sociale makabert, fuld af misforståelser og statusmæssig stillen sig an.

Rachel Kushner

Fart, motorcykler og New Yorks eksperimenterende kunstscene er hovedingredienserne i Rachel Kushners historiske roman ”Flammekasterne”, som foregår i 1970’ernes New York og Italien.

Kristina Stoltz

Kristina Stoltzs romaner har en realistisk og samtidig poetisk stil, der på nærmest inciterende vis fører læseren ind i fortællingen.

Amalie Smith

Indledning

Amalie Smith har med sine originale udgivelser viet verden omkring sig en detaljeorienteret og præcist registrerende opmærksomhed.