naturen

Louise Glück

Amerikanske Louise Glücks poesi trækker ofte på hendes egne oplevelser og kredser om barndom, familie, relationer og død. Glücks sprog er klart og præcist og rigt på filosofiske refleksioner om menneskelig eksistens.

Shëkufe Tadayoni Heiberg

Shëkufe Tadayoni Heiberg er danskiransk forfatter, forlægger, aktivist og oversætter af persisk litteratur.

Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennetts bøger er de seneste år blevet nogle relativt store internationale succeser.

Duncan Wiese

Duncan Wiese skriver lette, slanke og stilsikre digte, der trækker på en klassisk tradition, som går tilbage til det gamle Grækenland og Rom, men også rammer meget direkte ind i en tidsånd.

Kristin Vego

Den dansk-norske forfatter Kristin Vego debuterede med novellesamlingen ”Se en sidste gang på alt smukt” i Danmark i 2022 og modtog samme år Bogforums debutantpris. Novellerne havde allerede året inden høstet ros i Norge og modtaget Tarjei Vesaas' debutantpris 2021.

Tove Meyer

Tove Meyer er en markant, men ofte overset, skikkelse i moderne dansk lyrik.

Bergsveinn Birgisson

I et sanseligt og detaljerigt sprog skildrer Bergsveinn Birgissons det landlige islandske folks liv og kultur.

Tarjei Vesaas

Tarjei Vesaas er en af de største norske forfattere i det 20. århundrede.

Naturen i litteraturen

Naturen har til alle tider givet næring til litteraturen. I romantikken fik den en sand opblomstring som det sted, den martrede sjæl kunne søge hen for at finde genkendelse og forglemmelse, eksempelvis i Goethes "Den unge Werthers lidelser".

Carsten Müller Nielsen

Carsten Müller Nielsen har stort set fløjet under radaren i den litterære offentlighed siden sin debut i 2010. Det er slut nu.