Norge

Nina Lykke

Indledning

Norske Nina Lykke har nået en enorm læserskare med sin prisvindende lægeroman ”Næste!”, hvor hun går i kødet på lægestanden, den selvoptagede og forvænte middelklasse og et velbjærget samfund, hvor ingen krise er for li

Matias Faldbakken

Indledning

I 2001 debuterede Matias Faldbakken som forfatter under pseudonymet Abo Rasul.

Marie Aubert

Indledning

Med et enkelt hverdagssprog og mundrette dialoger undersøger den norske forfatter Marie Aubert de komplekse, skamfulde og smertefulde følelser i vores nære relationer, som vi sjældent taler om.

Tarjei Vesaas

Indledning 

Tarjei Vesaas er en af de største norske forfattere i det 20. århundrede.

Johan Harstad

Indledning

Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger.

Gunnhild Øyehaug

Indledning

Den norske forfatter Gunnhild Øyehaug skriver underholdende og elegant om livets alvor og springer ubesværet mellem det nære menneskelige og det teoretiske.

Vigdis Hjorth

Indledning

Vigdis Hjorths roman ”Arv og miljø” satte gang i en af Norges hedeste litteraturdebatter, da den udkom i 2016.

Helga Flatland

Indledning

Den norske forfatter Helga Flatland debuterede i 2010 med ”Bliv hvis du kan, rejs hvis du må” kun 25 år gammel, og hun begejstrede både kritikere og læsere med sin dissekerende indsigt i menneskets sind. Bogen blev hædret med flere priser, bl.a.

Kjell Askildsen

Indledning

Kjell Askildsens skildringer af, hvordan kvinder og mænd støder sammen, er et højdepunkt i den realistiske novelletradition. Nordmanden demonstrerede i sine historier, at pausen i en samtale og et konfronterende blik kan sige det hele.

Gaute Heivoll

Indledning

Den norske forfatter Gaute Heivoll fik sit gennembrud med romanen ”Før jeg brænder ned” (2010), der blev solgt til 20 forskellige lande.