Tarjei Vesaas
Tarjei Vesaas er en af de største norske forfattere i det 20. århundrede.
Tarjei Vesaas er en af de største norske forfattere i det 20. århundrede.
Maria Kjos Fonn sætter sit snit der, hvor tilværelsen kæntrer, og inviterer læserne med ind i livets smertepunkter. Det er rå realisme og en indgående undersøgelse af et ungdomsliv på kanten, når hun i ”Kinderwhore” tematiserer svigt i familien og maler konsekvenserne frem med følsom pen.
Den norske forfatter Hilde Rød-Larsen udgav i 2023 romanen ”Diamantaftener”, der både er et vidnesbyrd om en psykologs misbrug af sin position og de skader, det forvolder en ung pige, og en fiktiv romanfortælling, hvor forfatteren bruger både form og indhold i jagten på sandh
Den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad er verdenskendt for sine portrætter af menneskeskæbner i konfliktområder. Seierstad skriver med stor indlevelse og vilje til at forstå menneskene bag de historier, hun skildrer i sine bøger.
Norske Nina Lykke har nået en enorm læserskare med sin prisvindende lægeroman ”Næste!”, hvor hun går i kødet på lægestanden, den selvoptagede og forvænte middelklasse og et velbjærget samfund, hvor ingen krise er for lille til at blive vendt med lægen.
I 2001 debuterede Matias Faldbakken som forfatter under pseudonymet Abo Rasul.
Med et enkelt hverdagssprog og mundrette dialoger undersøger den norske forfatter Marie Aubert de komplekse, skamfulde og smertefulde følelser i vores nære relationer, som vi sjældent taler om.
Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger. Norske Johan Harstad spænder buen hårdt i sine værker, og den over 1000 sider lange ”Max, Mischa og Tet-offensiven” (2018) er på sin vis en roman om alt.
Den norske forfatter Gunnhild Øyehaug skriver underholdende og elegant om livets alvor og springer ubesværet mellem det nære menneskelige og det teoretiske. Det gælder, uanset om hun skriver kortprosa, romaner eller essays.
Vigdis Hjorths roman ”Arv og miljø” satte gang i en af Norges hedeste litteraturdebatter, da den udkom i 2016.
Er du biblioteksbruger eller elev?