omsorgssvigt

Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn sætter sit snit der, hvor tilværelsen kæntrer, og inviterer læserne med ind i livets smertepunkter. Det er rå realisme og en indgående undersøgelse af et ungdomsliv på kanten, når hun i ”Kinderwhore” tematiserer svigt i familien og maler konsekvenserne frem med følsom pen.

Sayaka Murata

Sayaka Murata er blevet kult i sit hjemland, Japan, på grund af sine korte romaner, der i et enkelt sprog og med til tider groteske og makabre narrative digressioner udfordrer nogle af det moderne Japans største kulturelle tabuer.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

”Happy ending” er titlen på en af Anne-Sophie Lunding-Sørensens romaner. Det er dog ikke romanens slutning, titlen hentyder til, men de prostituerede pigers betegnelse for højdepunktet af deres ”behandling” af bordellets kunder.

Thomas Korsgaard

I den selvbiografiske romantrilogi ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, ”En dag vil vi grine af det” og ”Man skulle nok have været der” fortæller Thomas Korsgaard gennem karakteren Tue om den opvækst, han oplevede som et socialt og kulturelt sumpland, fattig på penge

Emma Elisabeth Nielsen

Emma Elisabeth Nielsen giver i sin debutroman et realistisk og skarpt indblik i de voksnes tragedier set fra et barns øjne. Perspektivet er i børnehøjde, men skrivestilen moden. Hun formår troværdigt og underspillet at berøre store temaer som ensomhed, længsel, afmagt og depression.

Kirsten Myers

I Kirsten Myers’ debutroman ”Sommerbarn” gøres der op med forestillingen om, at der er så dejligt på landet. I midten af 1960’erne vokser pigen Anne op med sin familie på en proprietærgård i Østjylland.

Søren Jessen

Forfatter og illustrator Søren Jessens forfatterskab er ikke kun omfattende men også meget bredt favnende. Han startede sin forfatterkarriere med at skrive og tegne bøger til de yngste, men skriver i dag til alle aldre.

Anita Krumbach

Anita Krumbach skriver bøger, så man kan mærke det. Hendes karakterer kryber ind under huden og bliver i læserens bevidsthed, længe efter bogen er lukket. Det er langt fra behagelig læsning. Der er uhygge, men ingen hygge. Der er sorg, men mangel på omsorg.

Synnøve Søe

Med et billede af sit eget hvidmalede ansigt på bagsiden udgav Synnøve Søe i 1989 den medieomsuste roman “Fars”. Romanen beskriver med incestuøse undertoner en piges omtumlede opvækst præget af fraværende, egoistiske forældre og en evig længsel efter omsorg og opmærksomhed.

Jonas T. Bengtsson

Tager man buslinje 350S fra Nørreport station, kan man stige af i Brønshøj. Her voksede forfatter Jonas T. Bengtsson op. Men før man når Brønshøj, kører bussen igennem Københavns Nordvestkvarter (NV), som er det geografiske omdrejningspunkt for Bengtssons storbyfortællinger.