provinsen

Camilla Hjørnholm Olsen

Indledning

Med glimt i øjet får patriarkatet en på hattepulden i Camilla Hjørnholm Olsens forfatterskab. Fortællerstemmen bæres af unge usikre kvinder, der forsøger at finde fodfæste i en verden domineret af mænd.

Per Gammelgaard

Indledning

Relationer mellem mennesker og livet i provinsen er hovedtemaerne i Per Gammelgaards forfatterskab.

Thomas Korsgaard

Indledning

I den selvbiografiske romantrilogi ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, ”En dag vil vi grine af det” og "Man skulle nok have været der" fortæller Thomas Korsgaard gennem karakteren Tue om den o

Ditte Wiese

Indledning

Ditte Wiese skriver uden berøringsfrygt om ungdommens lyster og laster. Tempoet i hendes prosa holdes oppe af masser af vittig dialog og hyppige sceneskift.

Sarah Engell

Sarah Engells ”21 måder at dø” er blevet kaldt dette årtis bedste ungdomsroman, og med ”Valget” følger hun op på succesen.

Jens Vilstrup

Indledning

Jens Vilstrup er uddannet journalist og har skrevet for flere af de største danske dagblade samt blandt andet været redaktør for mandemagasinet Euroman.

Jacob Skyggebjerg

Indledning

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med romanen ”Vor tids helt” om en ung mands rejse fra en hård opvækst i en jysk provinsby til en turbulent tilværelse i hovedstaden. Romanen er delvis selvbiografisk.

Lars Kjædegaard

Indledning

Siden Lars Kjædegaards debuterede med ”Sidste år” i 1981, er det blevet til en lang række thrillere og spændingsromaner.

Bent Vinn Nielsen

Indledning

Bent Vinn Nielsen er dansk litteraturs store hængerøv, men hans romaner er også knivskarpe analyser af det Udkantsdanmark, som i medierne sjældent er andet end et losseplads for tabere og bondeknøse.

Lisbeth Brun

Indledning

Med de fire romaner ”Vejs ende”, ”Det du mister”, ”Som brødre vi dele” og ”Resten af livet” har Lisbeth Brun skabt den serie, der står som forfatterskabets absolutte hovedværk.