provinsen

Camilla Hjørnholm Olsen

Indledning

Med glimt i øjet får patriarkatet en på hattepulden i Camilla Hjørnholm Olsens forfatterskab. Fortællerstemmen bæres af unge usikre kvinder, der forsøger at finde fodfæste i en verden domineret af mænd.

Per Gammelgaard

Relationer mellem mennesker og livet i provinsen er hovedtemaerne i Per Gammelgaards forfatterskab. Alle har vi skeletter i skabet, som ikke kan undgå at påvirke vores liv og relationer, selvom vi ønsker det modsatte.

Thomas Korsgaard

I den selvbiografiske romantrilogi ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, ”En dag vil vi grine af det” og ”Man skulle nok have været der” fortæller Thomas Korsgaard gennem karakteren Tue om den opvækst, han oplevede som et socialt og kulturelt sumpland, fattig på penge

Ditte Wiese

Ditte Wiese skriver uden berøringsfrygt om ungdommens lyster og laster. Tempoet i hendes prosa holdes oppe af masser af vittig dialog og hyppige sceneskift.

Agnete Friis

Med romanen ”Blitz” debuterede Agnete Friis på egen hånd efter succesen med krimiserien om Nina Borg, som hun har skrevet sammen med Lene Kaaberbøl. Som soloforfatter benytter Agnete Friis sig også af krimigenrens narrativ til at drive sin fortælling fremad.

Sarah Engell

Sarah Engells ”21 måder at dø” er blevet kaldt dette årtis bedste ungdomsroman, og med ”Valget” følger hun op på succesen.

Jens Vilstrup

Indledning

Jens Vilstrup er uddannet journalist og har skrevet for flere af de største danske dagblade samt blandt andet været redaktør for mandemagasinet Euroman.

Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med romanen ”Vor tids helt” om en ung mands rejse fra en hård opvækst i en jysk provinsby til en turbulent tilværelse i hovedstaden. Romanen er delvis selvbiografisk.

Lars Kjædegaard

Siden Lars Kjædegaards debuterede med ”Sidste år” i 1981, er det blevet til en lang række thrillere og spændingsromaner.

Bent Vinn Nielsen

Indledning

Bent Vinn Nielsen er dansk litteraturs store hængerøv, men hans romaner er også knivskarpe analyser af det Udkantsdanmark, som i medierne sjældent er andet end et losseplads for tabere og bondeknøse.