Ray Bradbury
Ray Bradbury var en amerikansk fantasy- og science fiction-forfatter. Et af hans mest kendte værker er Fahrenheit 451, som handler om et fremtidssamfund, hvor man brænder bøger. Titlen henviser til den temperatur, hvor papir brænder.
Ray Bradbury var en amerikansk fantasy- og science fiction-forfatter. Et af hans mest kendte værker er Fahrenheit 451, som handler om et fremtidssamfund, hvor man brænder bøger. Titlen henviser til den temperatur, hvor papir brænder.
A. Silvestri er en af Danmarks mest opfindsomme forfattere. Hans forfatterskab er skabt af fantasiens uanede muligheder, hvor horror, science fiction og fantastik smelter sammen i skæve universer og virkeligheden sjældent er, hvad den giver sig ud for.
Selvom Viggo Bjerrings bøger umiddelbart fremstår ret forskelligartede – fra det ultrakorte til det større romanforløb – så rummer de klare fælles træk: Den legende og filosofiske omgang med sproget og repræsentationen, såvel som forkærligheden for det absurde og gakkede.
Den amerikanske forfatter Ursula K. Le Guin har skrevet nogle af verdens mest berømte sci-fi-romaner, både for børn og voksne. Hun har skrevet mere end 20 romaner og desuden poesi og essays. Den feministiske sci-fi, som man bl.a.
Martin Glaz Serup har et mangfoldigt og alsidigt forfatterskab. Hans bøger for børn er humoristiske og fortalt i et muntert og legende sprog.
Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger. Norske Johan Harstad spænder buen hårdt i sine værker, og den over 1000 sider lange ”Max, Mischa og Tet-offensiven” (2018) er på sin vis en roman om alt.
Siden 2000’erne har begrebet ”the New Weird” floreret i det engelsksprogede litteraturmiljø, og en af den mærkelige strømnings hovedeksponenter er amerikanske Jeff VanderMeer.
Jonas Eikas debut var et stille opråb fra en ungdom, der kæmper med klassiske dilemmaer som kapitalismens grundlæggende modarbejdelse af menneskelige udfoldelsesevne, og den eksistentielle søgen efter sammenhæng i tilværelsen.
Den britiske forfatter J.G. Ballard har skrevet en række dystopiske science fiction-romaner men er også en kontroversiel kultforfatter, hvis hallucinerende og fragmentariske tekster skildrer en moderne virkeligheds fiktionsgullasch.
Hestepiger, onde cirkusdirektører og preppere, udstyret med gokkesokker og håndvåben. Lise Bidstrup kommer vidt omkring i sit forfatterskab.
Er du biblioteksbruger eller elev?