søskende

Karin Smirnoff

Svenske Karin Smirnoff debuterede med et brag, da hun udgav ”Jeg tog ned til bror”, der er første bind i en trilogi om den utilpassede Jana Kippo.

Anna Elisabeth Jessen

En brevveksling fra skyttegravene under Første Verdenskrig blev startskuddet til arbejdet med Anna Elisabeth Jessens debutroman ”Om hundrede år”.

Lotte Kirkeby Hansen

Med fine registreringer, velplacerede indskudte sætninger og stille antydninger skriver Lotte Kirkeby om det at miste i alle livets aldre. Hverdagen folder sig ud på siderne, men livets ventede og uventede tab indtager hovedrollen. Der råbes sjældent højt i Kirkebys tekster.

Nanna Foss

Det var en drøm om børn med lysende hænder, der gav Nanna Foss inspirationen til at skrive science fiction-serien ”Spektrum”. 15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne, som dagen efter begynder i hendes klasse.

Øyvind Torseter

Den prisvindende norske Øyvind Torseter har arbejdet med illustration i næsten 25 år og har siden starten af sin karriere arbejdet med børnebøger.

Signe Langtved Pallisgaard

Indledning

Ægteskabsdrama, psykologisk udviklingsroman og buldrende pejsehistorie. Det er nogle af de betegnelser, der er blevet sat på Signe Langtved Pallisgaards debutroman ”Et andet sted”.

Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes skriver, så hårene rejser sig i nakken, og gåsehuden springer frem på armene. Hun skildrer i et hæsblæsende tempo og i en rå og hudløs tone alt fra pigevold, mishandling og morderiske skeletter til giftige, æglæggende kloakkryb.

Anita Krumbach

Anita Krumbach skriver bøger, så man kan mærke det. Hendes karakterer kryber ind under huden og bliver i læserens bevidsthed, længe efter bogen er lukket. Det er langt fra behagelig læsning. Der er uhygge, men ingen hygge. Der er sorg, men mangel på omsorg.

Renée Toft Simonsen

Børnebogsforfatteren Renée Toft Simonsen skriver bøger, der tager udgangspunkt i den virkelighed nutidens børn vokser op i.