billedbøger

Egon Mathiesen

Egon Mathiesen var en dansk maler, forfatter og illustrator. Han var kendt og elsket for sine enkle og nyskabende billedbøger for børn, som han både skrev og tegnede.

Gunilla Bergström

Alfons Åberg er hverken sød eller artig. Det svenske enebarn, som så mange kender, er snarere tænksomt, nysgerrigt, indadvendt og selvstændigt, og i over 40 år har Gunilla Bergströms bøger om den lille dreng i betonbyggeriet begejstret sit publikum.

Roald Als

Siden slutningen af 70'erne har Roald Als tegnet til over 40 børnebøger, hovedparten af dem bøger til større børn.

Rune T. Kidde

Dansk forfatter og tegner. Har hovedsageligt skrevet for børn og unge. Rune Torstein Kidde blev født i Dalum og voksede op i et rødkalket, stråtækt bindingsværkshus ved Fåborg.

Claus Riis

Dansk illustrator og forfatter. Har illustreret billedbøger, bl.a. med Kim Fupz Aakeson som forfatter.

Rasmus Bregnhøi

Jeg ved ikke, om Rasmus var et støjende barn. Jeg ved ikke engang, om han er en støjende voksen. Men jeg ved, at han er en støjende tegner.

Jon Ranheimsæter

Norsk/dansk illustrator. Har hovedsageligt illustreret bøger for børn og unge.

Pija Lindenbaum

I 1990 udkom Pija Lindenbaums første billedbog med egen tekst: Else-Marie og minifædrene (på dansk i 1991). Den blev et gennembrud, der straks etablerede hende som en tegner, der også kan skrive. At hun kunne tegne, vidste man allerede, idet hun indtil da havde illustreret adskillige bøger.