flygtninge

Victor Boy Lindholm

Indledning

Victor Boy Lindholm er født i 1991 og hører til den generation af unge forfattere, der virkelig vil virkeligheden noget. Man finder f.eks.

Sofie Jama

Indledning

Djinner, drømme, lyster og traumer. Dansk-somaliske Sofie Jama skriver ærligt og levende om den somaliske kultur og erfaring.

Jenny Erpenbeck

Indledning

Den tyske forfatter Jenny Erpenbeck har vundet mange europæiske anmelderhjerter med sine underfundige værker, som på én gang er kunstfærdige formeksperimenter og samtidig konkrete, ærlige og prunkløse

Liv Sejrbo Lidegaard

Indledning

I Liv Sejrbo Lidegaards poesi udforskes menneskets forhold til dets omgivelser og særligt naturen.

Kristina Aamand

Indledning

Som datter af en dansk mor og en palæstinensisk far er Kristina Aamand efter eget udsagn lidt af et omvandrende kultursammenstød.

Dennis Gade Kofod

Indledning

Med et grundfjelds forankring på Bornholm dykker Dennis Gade Kofod ned i lokale sagn og i nutidige udfordringer med manddom, sorg og provinsens afvikling.

Simon Stranger

Indledning

Den norske forfatter Simon Stranger har skrevet en ungdomsromantrilogi om den norske teenagepige Emilies møde med bådflygtningen Samuel.

Thomas Rydahl

Indledning

En ensom nifingret taxachauffør viser sig at være en ihærdig efterforsker i Thomas Rydahls trilogi om eksildanskeren Erhard Jørgensen. Debutromanen ”Eremitten” fra 2014 vandt samme år Bogforums Debutantpris, og siden er kommet ”De savnede” og ”De tre paver”.

Morten Dürr

Indledning

Livet kan være grusom og barsk, men det er ikke altid, at børn opfatter tingene på samme måde, som de voksne gør. Med deres uvidenhed og umiddelbarhed stiller børnene i Morten Dürrs romaner hverdagens socialrealistiske problemer i et anderledes lys.

Marianne Fredriksson

Indledning

Marianne Fredrikssons romaner bearbejder bevidst det ubevidste. Det er de eksistentielle vilkår for opvækst og udvikling, der interesserer hende.