fremtidsfortællinger

Adam O.

Indledning

Droner med barberbladsskarpe tænder, et Danmark omdannet til losseplads og en kæmpetrold, der bruger skraldecontainere som rulleskøjter. Adam O.

George Orwell

Indledning

George Orwells forfatterskab er alsidigt og mangefacetteret, men eftertiden har især taget hans bøger om totalitarisme og undertrykkende strukturer til sig.

Ida Marie Hede

Indledning

Der er liv i Ida Marie Hedes tekster. Døde ting bliver lyslevende. Kropsvæsker flyder i rigelige mængder. Måske er det Hedes trang til at arbejde på tværs af kunstarter og mikse litteraturen med eksempelvis performancekunst, der spiller ind?

Kaspar Colling Nielsen

Indledning

Et bjerg i Avedøre bugt, fuglemennesker, dansk borgerkrig i 2018, dansk flygtningekoloni i Mozambique, 450 år gamle mennesker i sexorgier og en frelser i en kælderlejlighed i Hvidovre.

Charlotte Weitze

Indledning

Eventyr er forstørrede billeder af livet, har Charlotte Weitze engang udtalt. Hun er blevet kaldt eventyrpigen i ny dansk litteratur og er kendt for at inddrage motiver fra folkeeventyret og væsener fra folketroen i sine fortællinger.

Michel Houellebecq

Indledning

Hvis man ønsker at tage temperaturen på det moderne vestlige samfund, så er Michel Houellebecq manden at gå til.

Peter Adolphsen

Indledning

Peter Adolphsens stil er på en gang drilsk og legende og samtidig drevet af en filosofisk erkendelsestrang.

Line Kyed Knudsen

Indledning

Line Kyed Knudsen debuterede i 2003 med første bind i fantasytrilogien ”Pigerne fra Nordsletten” for de 7-12-årige. Hun har skrevet ca. 50 børne- og ungdomsbøger og udfordrer gerne sig selv i forskellige genrer.