ida marie hede bertelsen
Foto: Sofie Amalie Klougart

Ida Marie Hede Bertelsen

Artikel type
voksne
cand.mag. Marie Hauge Lykkegaard, iBureauet/Dagbladet Information, 2013.
Top image group
ida marie hede bertelsen
Foto: Sofie Amalie Klougart
Main image
Hede Bertelsen, Ida Marie
Foto: Kristine Kiilerich / Scanpix

Der er liv i Ida Marie Hedes tekster, men det er ikke helt til at sige, om det er personer eller døde ting, der er mest levende. I debuten ”Seancer”, som er foreløbig eneste bog fra Hedes hånd, må læseren føle sig langsomt frem i de plotløse prosatekster, hvor der eksperimenteres med skæve associationsrækker og sære portrætter.

Man flyttes i både tid og rum, sætning for sætning. Måske er det Hedes trang til at arbejde på tværs af kunstarter og mikse litteraturen med eksempelvis performancekunst, der spiller ind? Måske er det hendes interesse for fart og raritetskabinetter? Man må læse med øjnene på stilke, hvis man skal følge med Hedes associationer.     

 

52421020

Blå bog

Født: 26. januar 1980, Brabrand ved Århus.

Uddannelse: MA i Aural and Visual Culture fra Goldsmiths College, London, 2005. Dimittend fra Forfatterskolen, 2008. Mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, 2010.

Debut: Seancer. Anblik, 2010.

Litteraturpriser: Ingen kendte. 

Seneste udgivelse: En to tre. Gladiator, 2016.

Inspiration: William Burroughs, Elfriede Jelinek, Tor Ulven, J.P. Jacobsen, Henrik Bjelke, Marguerite Duras, Gertrude Stein, Herta Müller. Desuden teoretikeren Avital Ronell, filmskaberen Maya Deren og kunstneren Diamanda Galas.