psykisk syge

Anna Juul

Indledning

Humor er forfatter Anna Juuls indgang til at tale om psykisk sygdom. I romanerne ”Penge & Bacon” og ”Superskurk” retter hun på satirisk vis et skarpt blik mod forestillingen om helbredelse som en opnåelig tilstand.

Stine Askov

Indledning

Den danske forfatter Stine Askov har siden 2012 skrevet romaner, som inddrager forskellige genrer.

Signe Maxen

Indledning

Kroppen er central i Signe Maxens forfatterskab.

Mikael Josephsen

Indledning

Med en afmålt og afdæmpet realisme skriver Mikael Josephsen sig ind på mennesket, som det ser ud fra sin allermest sårbare side.

Niels Lyngsø

Indledning  

Forfatter og litterat Niels Lyngsø har siden sin debut i 1992 afsøgt et væld af forskellige genrer og temaer.

Sarah Engell

Indledning

Sarah Engells ”21 måder at dø” er blevet kaldt dette årtis bedste ungdomsroman, og med ”Valget” følger hun op på succesen.

Bjørn Rasmussen

Indledning

Forførende, provokerende, poetisk og med et humoristisk twist – Bjørn Rasmussen går amok i sproglaboratoriet, skriver sanseligt og blander lige dele selvbiografiske referencer med ren fiktion, han stjæler andre forfatteres sætninger og gør dem

Charlotte Strandgaard

Indledning

Siden midten af 1960'erne har Charlotte Strandgaards forfatterskab kredset om det, det er svært at tale om. Både kropslige erfaringer som sex, menstruation og abort og samfundsmæssige tabuer som spiseforstyrrelser, stofmisbrug og sindslidelser.

Maja Lucas

Indledning

Hvisk et digt direkte ind i lytterens øre gennem et hul i en kasse. Det er et af de eksperimenterende oplæsningskoncepter, som forfatteren Maja Lucas har medvirket i.