Olav Hergel

Artikel type
voksne
cand.mag. Anne Vindum, iBureauet/Dagbladet Information, 2012.
Main image
Hergel, Olav
Foto: ArtPeople

Olav Hergel har med sine to højspændte nøgleromaner, ”Flygtningen” og ”Indvandreren”, leveret sit eget kapitel i nyere danmarkshistorie. De stort anlagte dramaer er skrevet ind i en genkendelig virkelighed, som den har set ud i Danmark gennem de seneste ti år. Personerne er modelleret over nulevende politikere og mediepersonligheder, og med Hergels baggrund som journalist fremstår handlinger og karakterer velresearchede og som knivskarpe kommentarer til et politisk landskab, der ikke umiddelbart har Hergels sympati. Rundhåndet og eftertrykkeligt deles der kindheste ud til den danske journaliststand, tonen i indvandrerdebatten, en anløben dansk moral og underhåndsaftaler mellem politikere, politi og presse. Læseren er med bag kulisserne i det store magtfulde skuespil, der holder sammen på Danmark.

 

52728843

Blå bog

Født: 13. august 1956 i Ordrup.

Uddannelse: Cand. Jur., journalist og forfatter.

Debut: Vrede unge mænd. Aschehoug Berlingske Tidende, 1998.

Priser: Peter Sabroe-Prisen sammen med Louise Fleischer, 1997. Cavling-prisen sammen med fotograf Miriam Dalsgaard i 2006.

Seneste udgivelse: Hergel, Olav: Punktum. Politiken, 2016. Roman.

Inspiration: Henrik Pontoppidan, Thomas Mann, Jack London, Jacob Ejersbo, Ken Follett, Nelson Mandela, Michael Laudrup, Thomas Helmig, Carlos Santana.