Lianke Yan
Yan Lianke er en kinesisk forfatter, som er kendt for sine romaner og noveller, der ofte er satiriske og kritiske over for det kinesiske samfund. En del af hans værker er på grund af det kritiske indhold blevet forbudt i Kina.
Yan Lianke er en kinesisk forfatter, som er kendt for sine romaner og noveller, der ofte er satiriske og kritiske over for det kinesiske samfund. En del af hans værker er på grund af det kritiske indhold blevet forbudt i Kina.
Dario Fo var en italiensk skuespiller, forfatter, instruktør og politisk aktivist. Han skabte et folkeligt, politisk teater i den klassiske commedia dell’arte-tradition.
Franske Virginie Despentes debuterede i 1993 med ”Baise-moi”, der som en roadmovie trækker læseren igennem et Frankrig præget af uretfærdighed, selvdestruktion og vold.
Bent Haller har mere end 100 bøger bag sig og har skrevet inden for mange genrer og om mange emner. Kendetegnende for forfatterskabet er, at Haller bruger sig selv og sine egne oplevelser og erfaringer, og at han ofte skriver om skæve og anderledes eksistenser.
George Orwells forfatterskab er alsidigt og mangefacetteret, men eftertiden har især taget hans bøger om totalitarisme og undertrykkende strukturer til sig.
José Saramago er Portugals eneste nobelprismodtager i litteratur og vel nok landets mest kendte forfatter. Han var optaget af menneskelige vilkår og kærlighed, som han fremhævede over politik, religion og den officielle vedtagne historie.
Humor er en vigtig brik i Fredrik Backmans forfatterskab. Den udviklede sig først i blogindlæg om hans eget hverdagsliv og dernæst i hans forfatterskab. Særligt i debuten ”En mand der hedder Ove” bruger Backman humor til at fremstille hverdagens banaliteter som eksempler på livets absurditet.
Da Hassan Preislers debutroman ”Brun mands byrde” udkom i sommeren 2013, blev der klappet i hænderne hos et overvældende begejstret anmelderkorps, som straks sammenlignede Preisler med en ”brun Dan Turèll”.
Den norskfødte forfatter Amalie Skram levede og skrev sine bøger i slutningen af 1800-tallet og hendes harcelerende beskrivelser af fattiges, kvinders og de psykisk syges situation er skånselsløse.
Med 30 års erfaring som journalist og en opvækst, der startede på et spædbarnshjem, har Erik Valeur haft, hvad der skulle til for at skrive en markant og bastant samtidsroman. Hans næsten 700 siders debut ”Det syvende barn” har ikke bare vundet Danske Banks debutantpris i 2011, me
Er du biblioteksbruger eller elev?