samfundssatire

Virginie Despentes

Indledning

Franske Virginie Despentes debuterede i 1993 med ”Baise-moi”, der som en roadmovie trækker læseren igennem et Frankrig præget af uretfærdighed, selvdestruktion og vold.

Bent Haller

Indledning

Bent Haller har mere end 100 bøger bag sig og har skrevet inden for mange genrer og om mange emner.

George Orwell

Indledning

George Orwells forfatterskab er alsidigt og mangefacetteret, men eftertiden har især taget hans bøger om totalitarisme og undertrykkende strukturer til sig.

José Saramago

Indledning

José Saramago er Portugals eneste nobelprismodtager i litteratur og vel nok landets mest kendte forfatter. Han var optaget af menneskelige vilkår og kærlighed, som han fremhævede over politik, religion og den officielle vedtagne historie.

Fredrik Backman

Indledning

Humor er en vigtig brik i Fredrik Backmans forfatterskab. Den udviklede sig først i blogindlæg om hans eget hverdagsliv og dernæst i hans forfatterskab.

Hassan Preisler

Indledning

Da Hassan Preislers debutroman ”Brun mands byrde” udkom i sommeren 2013, blev der klappet i hænderne hos et overvældende begejstret anmelderkorps, som straks sammenlignede Preisler med en ”brun Dan Turèll”.

Amalie Skram

Den norskfødte forfatter Amalie Skram levede og skrev sine bøger i slutningen af 1800-tallet og hendes harcelerende beskrivelser af fattiges, kvinders og de psykisk syges situation er skånselsløse.

Erik Valeur

Med 30 års erfaring som journalist og en opvækst, der startede på et spædbarnshjem, har Erik Valeur haft, hvad der skulle til for at skrive en markant og bastant samtidsroman. Hans næsten 700 siders debut  ”Det syvende barn” har ikke bare vundet Danske Banks debutantpris i 2011, men er også udråb

Hans Scherfig

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet romaner og rejsebeskrivelser.

Erlend Loe

Indledning

Den norske forfatter Erlend Loe tog mange læsere med storm med romanen “Naiv. Super”, der udkom i 1996.