sjove bøger

Anders Matthesen

Indledning

Legetøjsproducerende barnemordere, narkohandlere og lækre Jessica fra 8.

Storm P.

Indledning

Robert Storm Petersen – Storm P. – var på mange måder en kunstnerisk anarkist.

Jacob Riising

Indledning

Ifølge Jacob Riising skal det både være sjovt og lærerigt, når det drejer som børne-tv, og når det handler om bøger til de yngste.

Lars Daneskov

Indledning

Journalist og forfatter Lars Daneskov har skrevet den populære Osteserie for børn, som indtil videre omfatter titlerne ”Tro, håb og gorgonzola”, ”Tøselus og vinkeflæsk” og ”Dig, mig og lama”.

Håkon Øvreås

Indledning

En superhelt, en død bedstefar, der synes livet i kisten er for kedeligt, tre plageånder og et par spande brun maling. Det er ingredienserne i Håkon Øvreås’ debutroman for børn, ”Brune”, der fik tildelt Nordisk Råds pris for børne- og ungdomslitteratur i 2014.

Gunvor Reynberg

Indledning

Gunvor Reynbergs skæve og humoristiske børnebøger er fulde af action og spænding. De indeholder sjove illustrationer, rappe replikker og et broget persongalleri.

Annette Herzog

Indledning

Den første kærlighed, en violinspillende barnemorder og en skoleinspektør-datende mor. Annette Herzog er kommet vidt omkring siden debuten i 2000.

Morten Dürr

Livet kan være grusomt og barskt, men det er ikke altid, at børn opfatter tingene på samme måde, som de voksne gør. Med deres uvidenhed og umiddelbarhed stiller børnene i Morten Dürrs romaner hverdagens socialrealistiske problemer i et anderledes lys.

Anders Morgenthaler

Indledning

En lyseblå fascistoid flodhest, en animationsfilm til voksne om pornobranchen og en satirisk tegneseriestribe i Dagbladet Politiken. Det er noget af det, Anders Morgenthaler er bedst kendt for. Men han skriver også børnebøger. Det er bl.a.

Hanne Kvist

Hanne Kvist skriver for store og små, for børn og for voksne. Hun beskæftiger sig i sine bøger med relationer mellem mennesker og mellem mennesker og dyr. Hun kredser om ensomhed og om det at være udenfor fællesskabet eller samfundet, og hun taler oftest med den mindstes stemme.