sjove bøger

Anders Matthesen

Legetøjsproducerende barnemordere, narkohandlere og lækre Jessica fra 8. Anders Matthesen har med sine to bøger om drengen Aske og den kamplystne og hævngerrige ninjadukke Ternet Ninja skabt en klassiker inden for børne- og ungdomslitteraturen.

Storm P.

Robert Storm Petersen – Storm P. – var på mange måder en kunstnerisk anarkist. Han lod sig ikke begrænse og var svær at sætte i bås; han var både bladtegner, maler, illustrator, skuespiller og forfatter med en meget lang række af forskellige udgivelser bag sig. Storm P.

Jacob Riising

Ifølge Jacob Riising skal det både være sjovt og lærerigt, når det drejer som børne-tv, og når det handler om bøger til de yngste.

Lars Daneskov

Journalist og forfatter Lars Daneskov har skrevet den populære Osteserie for børn, som indtil videre omfatter titlerne ”Tro, håb og gorgonzola”, ”Tøselus og vinkeflæsk” og ”Dig, mig og lama”.

Håkon Øvreås

En superhelt, en død bedstefar, der synes livet i kisten er for kedeligt, tre plageånder og et par spande brun maling. Det er ingredienserne i Håkon Øvreås’ debutroman for børn, ”Brune”, der fik tildelt Nordisk Råds pris for børne- og ungdomslitteratur i 2014.

Gunvor Reynberg

Gunvor Reynbergs skæve og humoristiske børnebøger er fulde af action og spænding. De indeholder sjove illustrationer, rappe replikker og et broget persongalleri.

Annette Herzog

Den første kærlighed, en violinspillende barnemorder og en skoleinspektør-datende mor. Annette Herzog er kommet vidt omkring siden debuten i 2000.

Morten Dürr

Livet kan være grusomt og barskt, men det er ikke altid, at børn opfatter tingene på samme måde, som de voksne gør. Med deres uvidenhed og umiddelbarhed stiller børnene i Morten Dürrs romaner hverdagens socialrealistiske problemer i et anderledes lys.

Anders Morgenthaler

En lyseblå fascistoid flodhest, en animationsfilm til voksne om pornobranchen og en satirisk tegneseriestribe i Dagbladet Politiken. Det er noget af det, Anders Morgenthaler er bedst kendt for. Men han skriver også børnebøger. Det er bl.a.

Hanne Kvist

Hanne Kvist skriver for store og små, for børn og for voksne. Hun beskæftiger sig i sine bøger med relationer mellem mennesker og mellem mennesker og dyr. Hun kredser om ensomhed og om det at være udenfor fællesskabet eller samfundet, og hun taler oftest med den mindstes stemme.