Cato Thau-Jensen

Artikel type
illustratorer
Carsten Berthelsen. Forfatter og formand for Kulturministeriets Illustratorprisudvalg, 2001. Opdateret af cand.mag. Christina Aabo Mikkelsen, iBureauet/Dagbladet Information, 2015.
Main image
Thau-Jensen, Cato
Foto: Bo Nielsen

Der sidder en stor, tyk kat i en lænestol og kigger lidt undrende på en kraftig madamme, der eksploderer af vrede. Alle slags ting og sager flyver hektisk rundt i rummet, mens katten bare sidder mageligt tilbagelænet med en gigantisk isanretning og glor på dette vanvid.

Cato Thau-Jensen er en dansk illustrator, som er kendt for sine ekspressive, groteske, humoristiske og lettere surrealistiske illustrationer. Siden debuten med billedbogen ”Og så er det godnat!” (1995) har han samarbejdet med bl.a. forfatteren Kim Fupz Aakeson. Cato Thau-Jensen tilhører generationen af ’unge vilde’ illustratorer, der blev udklækket fra designskolen i Kolding i 1990’erne, og han er én af landets mest benyttede illustratorer. Han har desuden selv både skrevet og illustreret bøgerne ”Kanuld på Mammutsletten” (2012) og selvbiografien ”Et hjem med gevær” (2007).

51637194

Cato Thau-Jensen gik først på Grafisk Skole i Århus og tog derefter til Kolding, hvor han styrede mod en uddannelse på Illustrationslinien ved Designskolen. Han er en rigtig jyde og har dog skabt en af de mest københavnske billedbøger, som tænkes kan …

Blå bog

Født: 9. februar 1966 i Aarhus.

Uddannelse: Grafisk Skole i Aarhus og illustrationslinjen ved Designskolen i Kolding i 1996.

Debut: Illustrationer til Kim Fupz Aakesons "Og så er det godnat", 1996.

Litteraturpriser: Madame Hollatz Legat, 1997. Gyldendals Boglegat for Børnebogsforfattere og -tegnere, 1997. Kulturministeriets Illustratorpris, 2002. Søren Gyldendals Studierejselegat, 2004.

Seneste udgivelse: Illustrationer til: Hansen, Marianne Iben: Violinspilleren. Gyldendal, 2015. Billedbog.

 

cato