gys

Astrid Ehrencron-Kidde

Astrid Margrethe Ehrencron-Kidde var en eventyrfortæller og romanforfatter med en melankolsk grundtone.

Yrsa Sigurðardóttir

Den islandske forfatter Yrsa Sigurðardóttir skriver romaner om mord, børn, der forsvinder og alle de fejl, vi mennesker har.

Mary Shelley

Det mørke, voldsomme og ikke mindst skamfulde i menneskets følelsesliv er det, Mary Shelley udforsker i sit forfatterskab.

Lone Elmstedt Bild

Lone Elmstedt Bilds bøger til børn og unge er fulde af undren og spørgsmål, der ikke sådan lige kan besvares. Med et filosofisk greb, et enkelt sprog og en poetisk tone skriver hun historier, der giver stof til eftertanke.

Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup har et mangfoldigt og alsidigt forfatterskab. Hans bøger for børn er humoristiske og fortalt i et muntert og legende sprog.

Johan Harstad

Hjemløshed og kunst. Rumfart, regn på Færøerne og afsked med Stavanger. Norske Johan Harstad spænder buen hårdt i sine værker, og den over 1000 sider lange ”Max, Mischa og Tet-offensiven” (2018) er på sin vis en roman om alt.

Jeff VanderMeer

Siden 2000’erne har begrebet ”the New Weird” floreret i det engelsksprogede litteraturmiljø, og en af den mærkelige strømnings hovedeksponenter er amerikanske Jeff VanderMeer.

Henry James

Henry James er en af de helt store forfattere i amerikansk litteraturhistorie, og født ind i en velhavende New York-familie midt i 1800-tallet kunne han hengive sig fuldt ud til litteraturen.

Steen Langstrup

Steen Langstrups forfatterskab placerer sig i et mørkt – til tider blodrødt – genrelandskab, der spænder mellem gys, horror, krimi og spænding.

Lise Bidstrup

Hestepiger, onde cirkusdirektører og preppere, udstyret med gokkesokker og håndvåben. Lise Bidstrup kommer vidt omkring i sit forfatterskab.