hverdagen

Signe Parkins

Litteratur for børn skal tage de unge læsere alvorligt, og det gør den bedst ved at være på et højt kunstnerisk niveau. Det er illustrator Signe Parkins’ afsæt, når hun illustrerer børnebøger, tegner sin dagbog eller udstiller en papirskulptur med skitser, der slanger sig i luften.

Mads Mygind

Mads Mygind har Aarhus i sine fingerspidser. Hans mundtlige og rytmiske digte handler om hverdagens yderpunkter, hvor retningsløshed, fællesskab og livets absurde sider eksisterer side om side, og i hans mange digitale værker har han skrevet om alt fra fodbold til faderrollen og en afdød ven.

Rolf Sparre Johansson

Med sine digte om bleskift, barselskærmydsler og frustrationen over ikke at kunne få sit spædbarn til at sove har Rolf Sparre Johansson markeret sig som en ung, dansk forfatter, der skildrer forældrerollen fra et mandligt perspektiv.

Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup har et mangfoldigt og alsidigt forfatterskab. Hans bøger for børn er humoristiske og fortalt i et muntert og legende sprog.

Gunnhild Øyehaug

Den norske forfatter Gunnhild Øyehaug skriver underholdende og elegant om livets alvor og springer ubesværet mellem det nære menneskelige og det teoretiske. Det gælder, uanset om hun skriver kortprosa, romaner eller essays.

Emma Bess

Hovedpersonerne i Emma Bess’ novellesamling ”Mødre, døtre, søstre” fra 2018 er alle piger og unge kvinder i forskellige faser af livet.

Anja Otterstrøm

Selv om det er i hverdagen, Anja Otterstrøm henter inspiration til sine noveller, er det ikke sjældent en forvredet virkelighed, der træder frem i hendes tekster.

Lotte Kaa Andersen

Lotte Kaa Andersens debutroman fra 2014, ”Hambros Alle 7-9-13”, og efterfølgerne ”100 dage” og ”Syv sind” indeholder en skarp og morsom, men også empatisk samtidsfortælling om tre familier bosat i det rige Hellerup, som rammes hårdt af finanskrisen.

Sidsel Falsig Pedersen

Indledning

Sidsel Falsig Pedersen er en særegen og stilsikker stemme i dansk litteratur. Hendes litterære universer er fulde af utilpassede og halvtriste mennesker, der søger efter en unik identitet uden ofte at forlade deres tvivlende vadested. I bøger, der bl.a.

Kjell Askildsen

Kjell Askildsens skildringer af, hvordan kvinder og mænd støder sammen, er et højdepunkt i den realistiske novelletradition. Nordmanden demonstrerede i sine historier, at pausen i en samtale og et konfronterende blik kan sige det hele.