Forfatterstafet: 10 forfattere – 10 interviews

redaktionen, september 2021
Top image group

Igennem hele efteråret bringer Forfatterweb 10 interviews med 10 kendte og aktuelle forfattere, der fortæller om deres forfatterskab i dybdegående interviews. Hver uge giver vi stafetten videre til en ny forfatter. Du finder alle de spændende interviews her på siden.

Artikel type
News Item

Susanne Staun udfordrer den politisk korrekte tidsånd

Mød forfatteren, der med sin pen bekæmper pølsesnak og ikke er bleg for at kaste sin hovedperson ind i tidens ideologiske kampe, f.eks. kønsidentitetsdebatten og #MeToo.

Det gør hun med højt tempo i Fanny Fiske-bøgerne med den selvcentrerede Fanny i midten af et broget persongalleri. 

“For en boomer, der har svært ved at orientere sig i virkeligheden efterhånden, da er det et vidunderligt sted at kunne komme rundt om forskellige ting og forhåbentlig blive klogere og mindre boomeragtig af det." siger Susanne Staun, der her taler med  Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg om de to seneste bøger i serien, “Kønslig omgang" og “De terminale kvinders klub". 

Samtalen er den tiende og dermed foreløbigt sidste i vores forfatterstafet med kendte og aktuelle forfattere.

 

Kristian Bang Foss: Når livet bliver et mareridt

“Den fornemmelse af, at der kommer nogen og siger 'hej, du er her på falske papirer', den tror jeg, at der er ret mange, der kan genkende," siger Kristian Bang Foss.

I hans seneste roman “Frank vender hjem” befinder hovedpersonen Frank sig pludselig i sit livs største mareridt. Først er han så uheldig at drive til havs, og da han endelig bliver reddet, bliver mareridtet blot endnu værre, da ingen af hans nærmeste tror på hans historie. 

I interviewet beskriver Kristian Bang Foss, hvorfor Frank har så svært ved at blive accepteret af sin rige svigerfamilie, og hvorfor han mister troen på sig selv.  

Samtalen med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg er det niende i vores forfatterstafet med kendte og aktuelle forfattere.