peter nadas
Peter Nádas åbner Louisiana Literature 2018
Foto: Scanpix

Louisiana Literature 2018

Redaktionen 2018.
Top image group
peter nadas
Peter Nádas åbner Louisiana Literature 2018
Foto: Scanpix
Main image
louisiana lit

Årets internationale litteraturfestival på Louisiana Museum of Modern Art finder sted
torsdag den 23. august - søndag den 26. august 2018.

Festivalen præsenterer en lang række internationale og danske forfattere i oplæsning, interview, koncert samt performance – i dialog med hinanden og i samspil med museets kunst. 45 forfattere vil i løbet af festivalens fire dage indtage Koncertsalen, Vestfløjen samt to scener i Skulpturparken.

Forfatterweb har portrætter af en stor del af de medvirkende, og flere er på vej.

Péter Nádas

Ungarske Péter Nádas anses for at være en af de vigtigste nulevende europæiske forfattere, og han nævnes ofte som kandidat til Nobelprisen i litteratur. I hans værker finder man detaljerede beskrivelser af menneskets bevidsthed og komplicerede psykologiske virkelighed.

Anne Carson

”Hvorfor findes tragedierne? Fordi man er fuld af vrede. Hvorfor er man fuld af vrede? Fordi man er fuld af sorg.” Sådan beskriver canadiske Anne Carson tragediegenren. Hendes tekster spænder over essaystik, poesi, kommentar og oversættelse af klassiske værker som Euripides' tragedier og Sapphos fragmenter.

Delphine de Vigan

Franske Delphine de Vigan blev forfatter i en sen alder og skrev sine første bøger – deriblandt gennembrudsromanen ”No og mig” – om natten ved siden af et fuldtidsarbejde og livet med to små børn. Delphine de Vigan har med romankunst og autofiktion ramt noget almengyldigt, der har berørt både læsere og anmeldere.

Jan Kjærstad

Norske Jan Kjærstad lader sig ikke rubricere ud fra det traditionelle skel mellem ”eksperimenterende” og ”tilgængelig” litteratur. Hvad er et menneske? Hvordan hænger et liv sammen? Hvordan bærer vi os ad med at leve og opleve os selv som mennesker i den samtidige historie, hvordan kan vi udtrykke vores forventninger, ønsker og længsler? Disse er centrale spørgsmål i Kjærstads forfatterskab.

Teju Cole

Terrorisme, amerikansk kolonihistorie og væggelus kommer under den intellektuelle lup hos den nigeriansk-amerikanske forfatter Teju Cole i ”Åben by” fra 2014. Ensomt vandrende i New York og Bruxelles' gader reflekterer den unge fortæller over nogle af det 21. århundredes mest presserende emner, og hvem han egentlig selv er.

Javier Marías

Den spanske forfatter Javier Marías skrev sin første roman som 17-årig. Forfatterens særlige interesse og opmærksomhed for sprog og ord har ført til oversættelser af ikoniske værker af William Shakespeare, Vladimir Nabokov og Joseph Conrad. Hans egne værker oversat til over 40 sprog og udgivet i seks millioner eksemplarer.

Daniel Kehlmann

Den tyske forfatter Daniel Kehlmanns gennembrudsroman ”Opmålingen af verden” blev en bestseller og et af højdepunkterne på et lovende forfatterskab. Kehlmann er aktuel med romanen 'Tyll'.

Portrætter af Hiromi Ito, Sally Rooney og Tahar Ben Jellon er på vej.

Desuden kan man møde en lang række danske forfattere:

Merete Pryds Helle

Olga Ravn

Caspar Eric

Morten Søndergaard

Hanne-Vibeke Holst

Dorthe Nors

Leonora Christina Skov

Pia Fris Laneth

Vita Andersen

Jonas Eika

Hanne Højgaard Viemose

Thomas Korsgaard

Helle Helle

Katrine Marie Guldager

Knud Romer

Morten Pape

Harald Voetmann

Theis Ørnstoft

Niels Frank

Pia Juul

Svend Åge Madsen

Jesper Wung-Sung

Emma Bess

Lars Skinnebach

Peter Laugesen

 

Artikel type
News Item